Як можна позбутися від блиску на брюках?

Проблема, як позбутися від блиску на брюках, рано чи пізно постає перед будь-господинею. Штани - це невід'ємна частина гардероба успішного, сучасного ділового чоловіка. Вони можуть бути як частиною костюма, так і окремим атрибутом, якому вже кілька десятиліть не можуть підібрати гідну заміну. Універсальна чоловічий одяг має неприємну особливість купувати блиск в певних місцях після тривалого носіння. При нинішньому різноманітті чоловічих магазинів одягу часто складно підібрати в універсальних фасонах і кольорах пару, яка б відповідала індивідуальним параметрам фігури, скрадала її недоліки і давала відчуття комфортного самопочуття. Тому у кожного чоловіка є улюблена пара брюк, яку необхідно рятувати при з'явилося лиск.

Причини появи брючного лиску і їх усунення

Можна нарікати на неякісність тканини придбаного вироби або на неакуратність її власника, але об'єктивно таких причин три:

  • неправильний температурний режим і недотримання вимог при прасуванні;
  • тривала носка і недостатньо часте прання;
  • характер роботи, при якому штани вступають в контакт із забруднюючими поверхнями.

Як можна позбутися від блиску на брюках?Недотримання вимог при прасування

Для усунення другої причини можна просто порекомендувати більш часте прання, використання ефективних і спеціалізованих миючих засобів та обробку забрудненої поверхні додатково перед зануренням в пральну машину.

Третя причина повинна передбачати спецодяг для переодягання на роботі, але іноді саме штани і є такою формою. Вихід знову-таки полягає в більш частого прання.

Як можна позбутися від блиску на брюках?неправильна прасування

Дефекти зовнішнього вигляду, що утворилися від неправильної прасування, - це вже недоліки в роботі господині або того, хто виробляє прасування. Деякі чоловіки вважають за краще самостійно доглядати за сорочками, брюками і взуттям. Правильна прасування здійснюється неодмінно на рівній поверхні, режимом праски, виставленим відповідно до параметрів, зазначеними на ярличку вироби, через марлю, щоб захистити тканину, в ідеалі - із застосуванням отпарівателя. Якщо такого немає, то марля повинна бути вологою.

Способи видалення блиску

Якщо своєчасна прання і правильна прасування все-таки не допомогли уникнути появи лискучих плям в певних місцях - на колінах, сідницях, в області кишень, на стегнах і нижньому краї штанин, - можна спробувати відпарити їх, повісивши на вішалку і обдаючи інтенсивної струменем пара. Після цієї процедури з штанів змахнути надлишки вологи і просушити.

Як можна позбутися від блиску на брюках?відпарювання праскою

У разі сильного забруднення, коли відпарювання не рятує, є перевірені і прості засоби, щоб позбавлятися від блиску:

  • оцет:
  • господарське мило;
  • нашатирний спирт;
  • перекис водню з оцтом;
  • чорний несолодкий чай;
  • очищений бензин;
  • картопляний сік;
  • мильний розчин.

Для прання після процедури видалення сальних плям на брюках необхідно підібрати спеціальний порошок з урахуванням якісного складу тканини і кольору штанів.

У разі сильного забруднення в оцтовому розчині замочують все штани на 10-15 хвилин, після чого стираються і пропрасовуються через тонку газету. Слабкі плями можна пропрасувати, додавши оцет в отпариватель. Можна замочити в оцтової воді вовняну ганчір'я, якій потім потерти брудні плями. Ще варіант - прополоскати в розчині оцту штани після прання і потім пропрасувати їх через марлю, змочену в тому ж складі.

Господарське мило використовується для приготування мильного розчину (як одна зі складових) або для намилювання вологої марлі, через яку після цього здійснюється прасування.

Картопляний сік беруть прямо з розрізаною навпіл картоплини, якій відразу після розрізу протирають брудні місця.

Чорним чаєм змочують ганчірку, через яку пропрасовують штани. Бензин просто наливають на ганчірочку, якою протирають місця, особливо залоснівшіеся. Після цього плями необхідно засипати сіллю і почекати, поки вона вбере залишки рідини.

Перекис водню розлучається в невеликих пропорціях з нашатирем і водою, для протирання використовується чиста біла ганчірка, бажано бавовняна.

Як можна позбутися від блиску на брюках?Протирання перекисом водню

Мильний розчин застосовується за однією схемою: його наносять на брудну тканину, залишають на деякий час, а потім відтирають лискучі місця м'якою щіткою.

Отже, 3 кита в боротьбі з блискучими плямами на брюках - замочування, відтирання, прання.

Опубликовано: 21-02-2020, 17:49
0

Похожие статьи


Наверх