Як швидко вивести запах сечі з килима

Коли в будинку є малюк або тварина, малоприємні калюжки на підлозі стають нормою, тому як вивести запах сечі з килима в цьому випадку - дуже актуальна тема. Найрезультативніших народних способів, які допомагають позбутися від "ароматів", більш ніж достатньо. Таким чином, гострої потреби в сьогочасної доставці килима при подібному забрудненні в хімчистку, як правило, не існує.

Варіації процесів очищення і виведення

На сьогоднішній день вибір способу ліквідації неприємного запаху укладений в наступних пунктах:

  1. Хімчистка. Це найвірніший і швидкий варіант видалення. Майстри проведуть відповідні процедури, і всі плями, а також запахи зникнуть з поверхні килимового покриття. Однак це і найбільш витратний метод, тому дуже мала кількість власників подібної речі можуть собі це дозволити.
  2. Спеціальні миючі засоби. Ці кошти усувають, крім іншого, мікроорганізми, які іноді дуже шкідливі як для тварини, так і для людини.
  3. Підручні засоби або так звані народні методи. Вони особливо хороші тим, що є менш витратними, і ними можна скористатися в будь-який момент в домашніх умовах. Звичайно ж, крім усунення запаху сечі, необхідно виводити ще й саму пляму, інакше проведений працю пройде даремно. У зв'язку з цим рекомендується слідувати отриманим інструкціям і довести справу до кінця.

Як швидко вивести запах сечі з килимаВикористання спеціальних засобів від запаху сечі на килимі

Список підручних засобів, які допомагають в боротьбі з проблемою

Серед загальнодоступних засобів поширені такі:

  1. Харчова сода. Перед тим як нею скористатися, необхідно прибрати саму калюжу з килима шляхом промокання мокрого місця серветками. Для найкращого результату промочений в теплій воді ганчіркою потрібно просочити ворс покриття для підлоги, щоб зменшити концентрацію сечі. Кашку з соди і водички ретельно перемішують і втирають її в ворс, а потім при повному просихання розчину залишки соди приблизно через 15-20 хвилин потрібно буде пилососом просто видалити. Харчова сода є хорошим засобом при ліквідації запаху "дитячої несподіванки" і практично марна при помічені території стійким і різким "ароматом" котячої сечі.
  2. Столовий оцет з миючим засобом. Для створення розчину знадобиться 1 л води, 1 ст. л. оцту і 1 ст. л. миючого засобу. Вийшла сумішшю потрібно обробити забруднений ділянку і потім пройтися по покриттю вологою губкою. При особливо великій калюжі процедуру потрібно повторити 3-4 рази. Для якнайшвидшого знищення оцтового аромату квартиру можна буде просто гарненько провітрити і, як то кажуть, насолодитися свіжістю в будинку.
  3. Марганцівка з йодом. Цей розчин найкраще використовувати на темних килимах. Потрібно буде 20 крапель йоду і дрібку порошку марганцівки розчинити в 1 л води. Далі цією сумішшю протерти забруднення і після закінчення 10-15 хвилин змити залишки розчину чистою водою.
  4. Господарське мило. Дане засіб здатний позбавляти від плям сечі, а також від запаху. Просто натріть мило, розчиніть у воді і цим засобом обробіть проблемну ділянку. Після вбирання видаліть надлишки кошти губкою.

Загальні поради

Потрібно враховувати деякі перевірені часом аспекти, щоб після чистки підлогового покриття не залишилося практично ніяких негативних наслідків.

Як швидко вивести запах сечі з килимаВидалення запаху сечі за допомогою харчової соди

Отже, загальні поради виглядають наступним чином:

  1. Перед процедурою руки змажте кремом, надіньте рукавички, це убезпечить від шкідливого впливу миючого засобу..
  2. Потрібно відкрити кватирку в кімнаті, щоб запах швидше зник. Даний нюанс, крім іншого, не дозволить різких запахів від миючого хіміко-побутового кошти довго витати в повітрі.
  3. Чи не карайте цуценя і дитини за отриманий казус, можливо, маленька істота поки не знає, що для справляння "особистих потреб" потрібно навчитися проситися на вулицю або на унітаз.
  4. Якщо ж щеня або кошеня позначає килимі в одному і тому ж місці, потрібно обробити його ароматизованими маслами, евкаліптом або корицею. Такі аромати відбивають бажання позначати ті чи інші ділянки в будинку практично всіх домашніх вихованців.

Тепер ви точно знаєте, як позбутися від проблеми, не вдаючись до послуг хімчистки і дорогих засобів по догляду за килимовими покриттями.

Опубликовано: 13-03-2020, 11:37
0

Похожие статьи


Наверх