Дизайн ванної кімнати з пральною машиною в хрущовці

Дизайн ванної в хрущовці з пральною машиною є оптимальним рішенням для квартири маленької площі. Більш економічне житло, ніж хрущовка, знайти складно. Причому ця економія стосується не тільки житлових кімнат, але і всієї решти площі квартири. Ванна кімната, кухня, комора та коридор мають невеликі габарити.

Принципи розподілу простору

Розглянемо питання оформлення інтер'єру у ванній кімнаті. Як вона повинна виглядати? Що в ній є необхідністю?

Раніше хрущовки були практично елітним житлом, оскільки, нарешті, дозволили людям переїхати з комуналок в ізольовані і бажані квартири. Але це було 60 років тому, і даний фактор ніяк не можна ігнорувати. З того часу оновилися стандарти в будівництві та архітектурі, з'явилися нові будматеріали, змінився підхід до будівництва. Головне, за минулі роки стався функціональний і матеріальний знос квартир в хрущовці. Тому дуже актуальним є питання оновлення і реконструкції ванної кімнати з пральною машиною. З чого ж почати виконання цього нелегкого завдання?

Дизайн ванної кімнати з пральною машиною в хрущовціКомпактна ванна кімната з пральною машинкою

Доцільним рішенням є розміщення у ванній кімнаті всіх необхідних предметів і аксесуарів для нормального забезпечення процедур миття і прання. Пральна машина, раковина, душ або ванна повинні бути практично розміщені на відведених квадратних метрах. Існують деякі особливості, які покликані допомогти зробити інтер'єр ванної кімнати з пральною машиною воістину чудовим:

  1. Візуальне розширення - застосування відображають поверхонь здатне надати приміщенню більш просторий вид. Дзеркала, керамічна плитка, хромовані деталі - всі ці об'єкти здатні зробити так, щоб маленька кімната перетворилася в велику площадку.
  2. Компактна сантехніка і меблі - стильна і практична сантехніка невеликих розмірів і зручні меблі, зроблена за індивідуальними розмірами, створять більше вільного простору. Це, в свою чергу, дозволить не відчувати дискомфорт при знаходженні в кімнаті, а також забезпечить безперешкодну прання білизни та одягу.
  3. Експерименти в інтер'єрі ванної - нові підходи до планування і розстановці меблів і сантехніки дозволять не тільки розширити робочий простір, але і отримати свій індивідуальний дизайн ванної кімнати з пральною машиною.
  4. Грамотне освітлення, так само як і візуальний метод, дозволить створити відчуття розширення простору. Світло, спрямований на поверхню, що відбиває, затемнені кути кімнати - ці фактори будуть ще однією перевагою при оформленні ванної. Також світлові прилади, розміщені над робочою зоною, дозволять виконувати головні процеси без суттєвих ускладнень (прати, прибирати і т. Д.).
  5. Нова побутова техніка. На сучасному ринку представлено безліч моделей техніки, здатної безперешкодно розміститися навіть в самих тісних приміщеннях. Пральна машина, водонагрівач (якщо він необхідний) мають різні форми і розміри, так що завжди знайдуться моделі, які чудово підійдуть саме для цієї ванної кімнати і зроблять процес користування пральною машиною та подальшу прання приємним проведенням часу.
  6. Заміна ванни на душ. Істотно заощадити місце дозволить установка душової кабінки, яка, на відміну від великої ванної, гармонійно впишеться в будь-який інтер'єр і займе в ньому набагато менше місця.

Дизайн ванної кімнати з пральною машиною в хрущовціСтильний дизайн невеликої ванни в хрущовці

Всі ці фактори покликані реально допомогти заощадити місце, але існують більш кардинальні методи для вирішення цих завдань. Організація загального зливу в підлозі кімнати вимагає кардинальної перебудови існуючих комунікацій, зате дозволить істотно розширити приміщення за рахунок усунення старих труб та стоків.

Висновок по даній темі

Ванна кімната, обладнана пральною машиною, є багатофункціональним приміщенням, в ній відбуваються різні процеси (від купання до розвішування стирання одягу).

Методи розширення простору в хрущовці досить різноманітні. Деякі принципи дійсно покликані допомогти впоратися з цим завданням, а інші можуть просто не підійти до того чи іншого виду приміщення. Проте альтернативи немає. При здійсненні вибору між експериментами в хрущовці або покупкою нової квартири з просторими кімнатами і підсобними приміщеннями будь-якої б із задоволенням вибрав нове житло. Але можливість для цього не у всіх є, і варіант з розширенням простору в наявному приміщенні виглядає більш відповідним сучасної реальності.

Дизайн ванної кімнати з пральною машиною в хрущовціПральна машина з вертикальним завантаженням

Перепланування, нова пральна машина у ванній, організація всіх заходів по розширенню кімнати - процес трудомісткий і витратний. Зате в кінцевому рахунку результат виконаних заходів буде коштувати вкладених в нього сил і засобів.

Опубликовано: 10-02-2020, 14:40
0

Похожие статьи


Наверх